Dags för HALLOWEN 2013!:)

Nu närmar sig Halloween med stormsteg, med tanke på just storm hade jag tänkt börja baka lite tidigare men
nu kom ju Simone ivägen och vi blev strömlösa ända tills i eftermiddags. Ingen bra kombination med en liten dotter som fick magsjuka natten till måndagen....
 
Men nu när Ellie är piggare igen och vi har ström, blir det bakning! Ska besöka jobbet på fredag med lite halloweenfika tänkte jag och på lördag ska vi inviga mina "svärföräldrars" nya kök med en tårta!, Ska bli så kul att göra!:)
 
Fick igår hem de sötaste kakmåtten jag sett! (tack vare min kära sambo som köpte de åt mig) Idéen, recept och vart jag ev kunde hitta kakmåtten fick jag av millistartorochannat.blogspot.se, en blogg väl värd att besöka!
 
Så här blev de...
 
....söta och goda!:)
 
Pumporna har jag smaksatt med päronessense och spökerna är vaniljsmak (orginalreceptet)
 
Kram/ Amelie
 

Banankaka

Kom på nu att jag helt glömt att blogga om banankakan jag gjorde häromdagen. Hade en kompis och hennes lilla flicka på besök i början av veckan och då fick hon syn på mina bananer som började bli lite tråkiga... "Du kan ju alltid baka en banankaka, det gjorde jag igår" Var inte alls sugen på det då och banankaka har aldrig riktigt vart min grej. Sammanträffande nog hittade vi även ett recept i en gammal hembakattidning när vi en stund senare satt och bläddrade lite.
 
Det gick ett par dagar till och de där bananerna låg märkligt nog kvar i den där fruktskålen, lite mer prickiga.... Kanske jag ändå skulle prova det där receptet iallafall tänkte jag, alltid bra att ha i frysen när man får oväntat besök. När Ellie sov sin em.vila så passade jag på. Hade inte gräddfil eller ren mjölkchoklad hemma så fick bli naturellyoghurt och schweizernötchoklad istället, tyvärr räckte inte chokladen till att ha på kakan men den blev god ändå och väldigt saftig!. Skickade med "svärmor" några bitar hem när hon tittade förbi på kvällen och hon är inte heller så förtjust i banankaka men tyckte den var mycketgod:)
 
 
Banankaka med krossad choklad

4 ägg
4 dl strösocker
200 g rumsvarmt smör
2 st mogna bananer
2 dl gräddfil
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk bikarbonat
200 g mjölkchoklad
 
Ganering;
Mjölkchoklad
 
Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en långpanna, ca 20*30cm. Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp. Tillsätt smöret och vispa en stund till. Mosa bananerna med en gaffel och blanda i gräddfilen. Rör ner i äggsmeten. Tillsätt mjöl, bakpulver och bikarbonat, vispa ihop till en smet. Grovhacka chokladen och rör ner i smeten. Häll smeten i långpannan och grädda o mitten av ugnen i 30-40 cm. Känn med en provsticka att kakan är klar. Låt kakan svalna och ringla över lite smält mjölkchoklad.
Lycka till!
 /Amelie
 
 

Parmiddag hemma hos oss..!

Så var denna helgen snart slut med, fattar inte vad tiden tar vägen.! Igår kväll var två av mina kusiner här med sina flickvänner och min syster, hennes sambo och deras dotter. Åt och drack gott, spelade spel och en hel del skratt blev det med:)
 
Till efterrätt gjorde jag för första gången en red velvet cake! Riktigt kul att göra och alla tyckte att den var väldigt jättegod - Frisk och lagom söt. Själv tycker jag den blev god, men inte riktigt min favorit. Är glad att jag tillsatte lite hallonsylt i och lite färska hallon och riven vitchoklad på toppen så smakerna bröts av lite. Receptet hittade jag på en av mina favoritbloggares sida; www.sockerrus.se