Banankaka

Kom på nu att jag helt glömt att blogga om banankakan jag gjorde häromdagen. Hade en kompis och hennes lilla flicka på besök i början av veckan och då fick hon syn på mina bananer som började bli lite tråkiga... "Du kan ju alltid baka en banankaka, det gjorde jag igår" Var inte alls sugen på det då och banankaka har aldrig riktigt vart min grej. Sammanträffande nog hittade vi även ett recept i en gammal hembakattidning när vi en stund senare satt och bläddrade lite.
 
Det gick ett par dagar till och de där bananerna låg märkligt nog kvar i den där fruktskålen, lite mer prickiga.... Kanske jag ändå skulle prova det där receptet iallafall tänkte jag, alltid bra att ha i frysen när man får oväntat besök. När Ellie sov sin em.vila så passade jag på. Hade inte gräddfil eller ren mjölkchoklad hemma så fick bli naturellyoghurt och schweizernötchoklad istället, tyvärr räckte inte chokladen till att ha på kakan men den blev god ändå och väldigt saftig!. Skickade med "svärmor" några bitar hem när hon tittade förbi på kvällen och hon är inte heller så förtjust i banankaka men tyckte den var mycketgod:)
 
 
Banankaka med krossad choklad

4 ägg
4 dl strösocker
200 g rumsvarmt smör
2 st mogna bananer
2 dl gräddfil
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk bikarbonat
200 g mjölkchoklad
 
Ganering;
Mjölkchoklad
 
Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en långpanna, ca 20*30cm. Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp. Tillsätt smöret och vispa en stund till. Mosa bananerna med en gaffel och blanda i gräddfilen. Rör ner i äggsmeten. Tillsätt mjöl, bakpulver och bikarbonat, vispa ihop till en smet. Grovhacka chokladen och rör ner i smeten. Häll smeten i långpannan och grädda o mitten av ugnen i 30-40 cm. Känn med en provsticka att kakan är klar. Låt kakan svalna och ringla över lite smält mjölkchoklad.
Lycka till!
 /Amelie
 
 

Kommentera inlägget här :